heeen van laar2Heleen van Laar studeert voor interieuradviseur niveau 4 aan het Hout en Meubileringscollege in Rotterdam. Zij zit nu in haar 4de leerjaar en loopt 10 weken stage bij Jacqueline Vink interieur- en lichtontwerp.

“Hier kijk ik mee hoe het er nou eigenlijk aan toe gaat in de praktijk bij een interieuradviseur.  Dat is wel het meest leerzame van de opleiding, al zeg ik het zelf. Zo hoef je het niet alleen maar in theorie te leren maar zie je ook hoe je dat wat je leert het beste toe kunt passen” aldus Heleen. “Stage lopen bij Jacqueline is extra leuk omdat je bij dit eenmansbureau echt alle onderdelen van het werk meemaakt en ook mee gaat op bezoek bij de klanten, projecten en leveranciers.”  

20170710 ovdw 17 1838Ga je verhuizen of verbouwen? 


Zeker in de afgelopen jaren besloten woningeigenaren om verhuisplannen uit te stellen. Ook (grote) verbouwingen werden eventjes uitgesteld. Inmiddels trekt de economie weer aan en lezen we berichten dat het goed gaat met de verkopen en aankopen met woningen. En in de bouw merken we ook dat het werk aantrekt, er wordt weer verbouwd en aangebouwd! 

Ik werd gebeld door familie De Galan uit Waddinxveen. Ook zij hadden overwogen om te verhuizen, maar kozen er uiteindelijk voor om de huidige woning aan te pakken.

lutmastraat google gekniptJacqueline Vink Interieurontwerp heeft zich verdiept in de specifieke woonbehoeften van mensen met dementie. Voor Kloek, wonen met zorg, heeft zij samengewerkt met Flint Interieurarchitecten voor de inrichting van de vier woongroepen in Roosendaal, die open zijn sinds voorjaar 2016. Ook in Amsterdam bouwt Kloek aan woningen, en ook hiervoor mag Jacqueline het interieur indelen en vorm geven.

Waar let Jacqueline op bij wonen voor mensen met dementie? Een interieur moet natuurlijk warm, gezellig en huiselijk zijn, maar zijn er nog andere elementen van belang?